Ha kedveled a kicsit pikánsabb, csípősebb ételetek, akkor ez a recept neked való. A spagetti örömlány módra egy igazi olasz finomság, amit nagyon könnyű elkészíteni és nem kerülnek sokba a hozzávalók.
Hozzávalók:
4 db szardella
80 g fekete olajbogyó
1 evőkanál kapribogyó
2 gerezd fokhagyma
1 db chili
4 evőkanál olívaolaj
3 db paradicsom
2 evőkanál petrezselyem
200 g spagetti tészta
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki sós vízben, közben elkészítjük a többi hozzávalót. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd beledobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, chilit és szardella filéket. A paradicsomokat bevagdossuk X alakban, majd forróvízbe mártjuk őket és pár perc elteltével lehúzzuk róluk a héjukat. Ezután kivágjuk a magokat, a húst pedig összevágva a szardellákhoz adjuk.
Az olajbogyókat vágjuk össze és a kapribogyóval együtt dobjuk a paradicsomos szószba. Körülbelül 15 percig főzzük alacsony lángon. Végül a kész tésztát hozzákeverjük a paradicsomos szószhoz és már tálalhatjuk is.