13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Száguldás, roller, szerelem - Kipróbáltuk az Acer ES3 elektromos rollerét

2022. december 03.
103.2151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt években hihetetlen növekedést láthattunk az elektromos rollerek piacán és a városokban is egyre többen használják ezt a praktikus utazási eszközt, hogy eljussanak gyorsan és olcsón egyik pontból a másikba. A piacon egyre több ilyen modellt találnak a vásárlók is, olcsóbb és drágább kategóriában is - az Acer laptop gyártó márka pedig a közelmúltban mutatta be első elektromos rollerét, az Acer ES3-at, mely egy nagyszerű prémium középkategóriás eszköz, amit a mi is kipróbálhattunk és alábbi cikkünkben eláruljuk tapasztalatainkat.


Gyors és praktikus

Az Acer ES3 e-Scootere képes akár 25 km/h sebességre, amivel tényleg nagyon gyorsan el tudunk jutni egy közeli helyekre, például a munkahelyünkre. Azonban ha valakinek ez a sebesség túl sok lenne - például egy kezdőnek -, akkor sem kell aggódni, ugyanis a roller három sebességi fokozattal rendelkezik:
általános cirkáláshoz max. 6 km/h,
lendületesebb guruláshoz max. 10 km/h,
hosszabb távú, gyors közlekedéshez max. 25 km/h.
Egyetlen gombnyomással lehet a fokozatokon változtatni méghozzá azon a minimalista LCD kijelzőn, ahol bekapcsolhatjuk a roller lámpáit, valamint figyelemmel követhetjük a töltöttségi szintet és a sebességet.

Száguldás, roller, szerelem - Kipróbáltuk az Acer ES3 elektromos rollerét - 2. kép

A roller meghajtásáról egy 36 V/250 W teljesítményű motor gondoskodik, mely egy kisebb emelkedőn felfelé sem lassul le túlságosan - ezt mi is tapasztaltuk tesztünk során, maximális sebességnél sem lassul le túlságosan. Az e-Scooter egy 7,8 Ah-s akkumulátorral van ellátva, ami gyorsan töltődik, elég 4 óra a teljes feltöltéshez, amivel 25 km-t is megtehetünk. A hatótáv természetesen függ attól, hogy milyen terepen és milyen sebességgel megyünk.

Minimalista külső, modern dizájn

A márka elektromos rollere egy letisztult, erős fekete vázat kapott, melyen az Acer ikonikusnak mondható zöld színe jelenik meg. Mindezek mellett a járművön fényvisszaverő elemek is találhatóak, így a sötétben jól látható már messziről, továbbá előre és hátra is került lámpa. Ahogy azt már fentebb említettük, egy kisebb LCD kijelző található a kormányon, ahonnan minden fontos információt le lehet olvasni. Amit hiányolunk, az egy telefon tartó, de a táskának például van egy egyszerű akasztó felszerelve. A roller kényelméről egy 49 cm széles taposólemez gondoskodik, ami elég helyet biztosít a stabil lábtartáshoz. A kormány tökéletes méretű egy átlagos termetű embernek, kényelmes és erős a tartása is.

Száguldás, roller, szerelem - Kipróbáltuk az Acer ES3 elektromos rollerét - 3. kép

Masszív, közepes méretű - 8,5 hüvelykes - kerekekkel rendelkezik, ami a kisebb kátyúkat, úthibákat jól bírja, de a kormányon lehet érezni a rázkódást, érdemes inkább kikerülni ezeket, ha tudjuk. A megállást egy hátsó tárcsafék és egy elektromos első fék biztosítja. Tapasztalataink alapján azt tudjuk tanácsolni, hogy időben fékezzünk, ezzel satuféket nem lehet nyomni.

A roller súlya 16 kg, ami egy nő számára talán kicsit nehéz, de szerencsére egy mozdulattal össze lehet csukni és kényelmesebben lehet egy lépcsőn felvinni. Hivatalosan 100 kg a maximális terhelhetősége a modellnek, de egy 110 kg-os testtel is bátran megbirkózik, a teljesítményén észre sem lehet venni.

Száguldás, roller, szerelem - Kipróbáltuk az Acer ES3 elektromos rollerét - 4. kép

Miért lett a kedvencünk?

Az Acer első elektromos rollere nagyon jóra sikeredett, tökéletes a városi közlekedésre, hiszen legyen szó a munkahelyről vagy a suliról, könnyedén el lehet vele jutni bárhova, ráadásul gyorsan. Ár-érték arányban az egyik legjobb a piacon, hiszen az Acershopban már 169 900 forintos áron hozzá lehet jutni. A 25 km/h sebesség ellenére biztonságos, ám a hazai szabályokat betartva a bukósisak elengedhetetlen használata közben.

Az Acershopon most az ANDROGEEK15 kuponkódot beírva a roller vásárlásakor 15%-os kedvezményt kapsz! IDE KATTINTVA tudod érvényesíteni a kuponodat vásárláskor!


Száguldás, roller, szerelem - Kipróbáltuk az Acer ES3 elektromos rollerét - 5. kép

Ha most gondolkozol egy elektromos roller beszerzésén, akkor bátran ajánljuk az Acer ES3 modellt, mert minden megvan benne, amire szükségünk lehet rövid távon. Karácsonyi ajándéknak nagyszerű, bár a fa alá nehezen fog beférni a dobozmérete miatt.
3 hozzászólás

Pocok

1 éve, 5 hónapja és 25 napja

25 km/h nagyon jó, azzal azért lehet haladni a városban, csak most már kell a jogosítvány elméletileg.

válasz erre

Zita.Péter

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Nagyon jó kis roller lehet, szívesen kipróbálnám.

válasz erre

Linda

1 éve, 5 hónapja és 26 napja

Ha a városban vagyok akkor szoktam rollerezni, bár már elég drága. Sokszor gondolkozok rajta, hogy veszek, de olyan nehezek és nekem fel kell cipelni a harmadikra.

válasz erre