26 °C
erős felhőzet
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Svéd húsgolyók

2015. szeptember 12.
2.0401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Szinte mindenki ismeri a svéd bútoráruház isteni húsgolyóit, melynek receptjét most megosztjuk Veletek. Kissé bonyolult az elkészítése, de nem túl nehéz, így otthonunkban is élvezhetjük ennek az ételnek az ízét.
 


Hozzávalók:
250 g darált marhahús (kétszer darált)
250 g darált sertéshús (kétszer darált)
1 db tojás
200 ml habtejszín
6 g vöröshagyma
fél db kétszersült darálva
2 db burgonya
5 evőkanál vaj
só, bors
100 ml víz

Elkészítés:
Érdemes a hentest megkérni, hogy kétszer darálja le nekünk a húst, szívesen megcsinálják. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk barnára. A krumpli pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra és főzzük meg sós vízben, majd leszűrve tőrjük össze.

A darált kétszersültet egy kis vízbe áztassuk bele. Végül az összes hozzávalót tegyük egy tálba és dolgozzuk jól össze. Sóval és borssal ízesítsünk. Vizes kézzel gyúrjunk golyókat, majd vajon süssük meg őket.
3 hozzászólás

becky

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Azt hittem ilyen csak az Ikeaban van! röhögő smiley Köszönjük a receptet, szuper, fel is vettem kedvencek közé!

válasz erre

Minoni

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Jaj de imádom röhögő smiley megpróbálkozom vele.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 20 napja

Kipróbálom. mosolygó smiley Nagyon szeretem az ikeas kajákat.

válasz erre