Hozzávalók:
250 g darált marhahús (kétszer darált)
250 g darált sertéshús (kétszer darált)
1 db tojás
200 ml habtejszín
6 g vöröshagyma
fél db kétszersült darálva
2 db burgonya
5 evőkanál vaj
só, bors
100 ml víz
Elkészítés:
Érdemes a hentest megkérni, hogy kétszer darálja le nekünk a húst, szívesen megcsinálják. Az apróra vágott hagymát kevés olajon pirítsuk barnára. A krumpli pucoljuk meg, vágjuk kisebb darabokra és főzzük meg sós vízben, majd leszűrve tőrjük össze.
A darált kétszersültet egy kis vízbe áztassuk bele. Végül az összes hozzávalót tegyük egy tálba és dolgozzuk jól össze. Sóval és borssal ízesítsünk. Vizes kézzel gyúrjunk golyókat, majd vajon süssük meg őket.