13 °C
borús égbolt
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Svéd gyömbéres keksz

2018. november 12.
25.0231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Bár az ünnepi időszak még arrébb van, már most érdemes felkészülni rá és akár kipróbálni, letesztelni néhány új receptet. A svéd gyömbéres keksz egy nagyon könnyen elkészíthető édesség, ami sokban hasonlít a mézeskalácshoz.


Hozzávalók:
200 g finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
100 g cukor
100 g vaj
5 evőkanál méz
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 db tojásfehérje

Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehér borsot és majdnem az összes cukrot, csupán két kávéskanálnyit hagyjunk meg belőle. Kisebb adagokban ehhez hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk. Végül a mézet is hozzáadjuk és az egészet jól összedolgozzuk.

Ezután kisebb golyókat formázunk a masszából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Tenyerünkkel vagy egy pohárral lenyomkodjuk őket és ezután megkenjük mindegyiket tojásfehérjével és megszórjuk a visszamaradt cukorral. Előmelegített sütőben 190 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük őket.
1 hozzászólás

Cynthia

7 éve, 26 napja

Mint a mézeskalács.

válasz erre