Hozzávalók:
200 g finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
1 késhegynyi sütőpor
100 g cukor
100 g vaj
5 evőkanál méz
2 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál őrölt fahéj
1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehér bors
1 db tojásfehérje
Elkészítés:
A lisztet szitáljuk egy tálba, majd adjuk hozzá a szódabikarbónát, a sütőport, a gyömbért, fahéjat, szegfűszeget, őrölt fehér borsot és majdnem az összes cukrot, csupán két kávéskanálnyit hagyjunk meg belőle. Kisebb adagokban ehhez hozzáadjuk a puha vajat és összemorzsoljuk. Végül a mézet is hozzáadjuk és az egészet jól összedolgozzuk.
Ezután kisebb golyókat formázunk a masszából és egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket. Tenyerünkkel vagy egy pohárral lenyomkodjuk őket és ezután megkenjük mindegyiket tojásfehérjével és megszórjuk a visszamaradt cukorral. Előmelegített sütőben 190 fokon 8-12 perc alatt készre sütjük őket.