Hozzávalók:
600 g liszt
120 g cukor
80 g vaj
25 g élesztő
3 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
150 g cukor
80 g vaj
3 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A tejet kicsit langyosítsuk fel, majd adjunk hozzá egy evőkanál cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Hagyjuk 10-15 percig, hogy az élesztő felfusson. A lisztet közben szitáljuk át, majd adjuk hozzá a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű vajat, a maradék cukrot, a sót, a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. Alaposan keverjük össze és dagasszuk a tésztát egészen addig, amíg elválik a tészta a táltól és a kezünktől. Letakarva egy órát kelesztjük.
Amikor a duplájára nőtt a tészta, egy lisztes felületen téglalap alakúra nyújtjuk. A 80 g vajat olvasszuk meg és kenjük meg vele a tészta egyik felét. Szórjuk rá a cukrot és a fahéjat, majd hajtsuk rá a tésztát. Ezután körülbelül 2 cm vastagságú csíkokat vágunk és megcsavarjuk, megformázzuk őket.
Tegyük tepsire a briósokat és hagyjuk újabb 30 percig kelni őket. Ezután megkenjük felvert tojássárgájával őket és előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük.