24 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sütőtöksaláta

2015. október 20.
2.2631
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A sütőtök az egyik legfinomabb egészséges étel ősszel, így ha salátaként fogyasztjuk, még diéta alatt is ehetjük. Ma mutatunk egy egyszerű salátát, melyet könnyen elkészíthetünk és nagyon egészséges.
 


Hozzávalók:
500 g sütőtök
3-4 evőkanál méz
0,5 dl fehér balzsamecet
1 mokkáskanál dijoni mustár
0,5 dl olívaolaj
2-3 maréknyi rukkola saláta
1 gerezd fokhagyma
pirított tökmag

Elkészítés:
A tököt vágjuk kockákra, majd tepsire tesszük és előmelegített sütőben, 200 fokon 20 perc alatt puhára sütjük. Közben elkészítjük az öntetet. Ehhez keverjük össze a mustárt, a zúzott fokhagymát, az eceteket, a mézet és az olívaolajat.

A tökmagot pirítsuk barnára egy serpenyőben. Ha a sütőtök elkészült, akkor egyből locsoljuk meg az öntettel, majd szórjuk a salátára a tököt és szórjuk meg a tökmaggal. Adhatunk hozzá egy kevés sajtot is ha szeretnénk.
4 hozzászólás

Edit90

10 éve, 5 hónapja és 15 napja

Nagyon elterjedt lett a sütőtök.

válasz erre

Babóca

10 éve, 5 hónapja és 16 napja

Tetszenek a sütőtökös receptjeitek.

válasz erre

Linda

10 éve, 5 hónapja és 16 napja

Ez is nyami étel.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 5 hónapja és 16 napja

mosolygó smiley mennyi féle képen fel lehet használni a sütőtököt.

válasz erre