Hozzávalók:
250 g tészta
1 csésze sütőtök püré
400 g paradicsom
2,5 dl csirkehúsleves
150 g ricotta
50 g friss spenót
50 g gomba
2 db mogyoróhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál friss zsálya
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A hagymát és a gombát vágjuk szeletekre, majd kevés olívaolajon kezdjük el párolni őket. Pár perc után adjuk hozzá a zúzott fokhagymát és a spenótot, majd addig főzzük, míg a spenót megfonnyad. Ha kész, adjuk hozzá az apróra vágott paradicsomot, a sütőtököt, a csirkehúslevest és a ricotta egy negyedét. Fűszerezzük zsályával.
Alacsony hőmérsékleten 5-6 perc alatt besűrítjük a szószt. Közben a tésztát kifőzzük sós vízben, majd leszűrjük. Egy hőálló tálba tegyük a tésztát, majd öntsük rá a szószt. Alaposan keverjük össze és a fennmaradt ricottával szórjuk meg. Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt készre sütjük.