Hozzávalók:
300 g tészta
200 g feta sajt
800 g sütőtök
3-4 gerezd fokhagyma
só, bors
friss kakukkfű
kevés olaj
Elkészítés:
A sütőtököt pucoljuk meg, majd vágjuk kisebb kockákra, hogy gyorsabban megsüljön. Egy nagy tálba dobjuk bele a tököt, mehet mellé a fokhagyma, majd az egészet meglocsoljuk olajjal, megszórjuk sóval és borssal. A kakukkfüvet dobjuk a zöldségekre. A feta sajtot helyezzük el középen, majd mehet a sütőbe 200 fokra, 25-30 percre.
Közben főzzük ki a tésztát, a levéből pedig tegyünk félre egy merőkanálnyit. Ha megsült a zöldség, akkor villával nyomkodjuk össze és keverjük el a tököt és a fetát. Adjuk hozzá a tésztát és a főzővizet, majd lehet is tálalni, de érdemes megszórni még extra sajttal és kicsit pirítani rajta a sütőben.