Hozzávalók:
400 g sütőtökpüré
200 g kristálycukor
250 g vaj
1 db tojás
200 g finomliszt
200 g graham-liszt
100 g dió
100 g csokoládé
200 g zabpehely
2 kiskanál szódabikarbóna
2 kiskanál fahéj
1 csipet só
Elkészítés:
Ha még nincs kész sütőtök pürénk, akkor a nyers sütőtököt pucoljuk meg, majd sütőben vagy vízben főzzük puhára és turmixoljuk le. A tojást keverjük össze a puha vajjal és a cukorral, majd hozzáadjuk a tökpürét.
A lisztet egy külön tálba tesszük és hozzáadjuk az apróra vágott diót és csokoládét. Továbbá hozzáadjuk a zabpelyhet és a fűszereket. Összekeverjük és belekeverjük a tökös-vajas masszába. Jól összedolgozzuk az egész masszát.
Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük a diónyi nagyságú gombócokat és egy kanál segítségével lelapítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.