Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
200 g sütőtökpüré
1 közepes brokkoli
300 g penne
1 db vöröshagyma
1 db sárgarépa
3 kávéskanál fűszersó
2 ml főzőtejszín
Elkészítés:
A sütőtököt süssük meg és pürésítsük le, ha frisset szeretnénk használni. A brokkolit rózsáira szedjük, majd sós vízben megfőzzük annyira, hogy még éppen egy kissé roppanós legyen. Közben a tésztát is megfőzzük bő, sós vízben.
A csirkemellet vágjuk kockákra, valamint a répát és a hagymát is. Kevés olajon pirítsuk meg a hagymát és adjuk hozzá a húst, valamint a répát. Fűszersóval ízesítsük a csirkét és pirítsuk meg. Ha már a hús megpirult, hozzáadjuk a sütőtököt és a tejszínt. Összefőzzük az egészet.
Egy tűzálló edényt vajazzunk ki és tegyük bele a kifőtt tésztát, a brokkolit, valamint a ragut és keverjük össze. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt ropogósra sütjük. Tehetünk rá egy kevés sajtot is.