Hozzávalók:
250 g sült tök húsa
250 g darált zabpehely
100 g nádcukor
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só
1 csomag sütőpor
1 kiskanál szódabikarbóna
100 g darált mogyoró
100 g fehércsoki
1 kiskanál ánizs
1 teáskanál vaníliaaroma
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
Első lépésként egy nagy tálban keverjük össze a tököt, a zabpelyhet és a többi száraz hozzávalót. Majd beletesszük a fűszereket. A csokit vágjuk apróra és a már összeállt tésztába keverjük bele. Hagyjuk kicsit állni a hűtőben, hogy jobban összeálljon.
Végül vizes kézzel golyókat, majd tallérokat formázunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük a tallérokat és előmelegített sütőben, 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük.