0 °C
tiszta égbolt
2023. december 04., hétfő
Borbála, Barbara

Sütőtökös sárgaborsófőzelék

2016. november 07.
10.9061
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy finom főzelék elkészítése nem nehéz, ráadásul az őszi szezonban érdemes idény zöldségekből készíteni. A sárgaborsó és a sütőtök nagyon jól megfér egymás mellett, amiből kellemes ízű főzeléket készíthetünk.
 


Hozzávalók:
500 g sárgaborsó
500 g sütőtök
1 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 db zsálya
2 kávéskanál só
bors
1 evőkanál olívaolaj
2 dl főzőtejszín
6 dl víz

Elkészítés:
A hagymát vágjuk apróra, majd kevés olajon pár percig pároljuk, ezt követően mehet rá a zúzott fokhagyma, valamint az átmosott sárgaborsó. Felöntjük vízzel, hogy teljesen ellepje a borsót. A tököt közben hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.

Adjuk a tököt a borsóhoz, majd szórjuk meg sóval, borssal és dobjuk bele a zsályát is. Lefedve addig főzzük, míg minden megpuhul. A tököt kicsit nyomkodjuk szét, végül felöntjük a tejszínnel az egészet.
3 hozzászólás

Sonci

7 éve, 8 hónapja és 6 napja

De fini lehet

válasz erre

Lili

7 éve, 8 hónapja és 6 napja

Én nem vagyok egy főzelékes ember.

válasz erre

Zita.Péter

7 éve, 8 hónapja és 7 napja

Kíváncsi vagyok erre, milyen íze lehet.

válasz erre