Hozzávalók:
180 g háztartási keksz
80 g pekándió
1 csipet só
2 evőkanál juharszirup
125 g puha vaj
500 g sütőtök
1 csomag vaníliás cukor
pici szegfűbors
pici szerecsendió
3 evőkanál tejföl
450 g krémsajt
200 g nádcukor
2 db tojás
1 db tojássárgája
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
Először készítsük el a torta alapját, melyhez a kekszet tegyük egy darálóba, adjuk hozzá a pekándiót, a csipet sót és a juharszirupot. Alaposan összedaráljuk és ezután mehet bele a puha vaj. Jól összedolgozzuk, majd egy tortaforma aljában elegyengetjük. 200 fokos előremelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.
A tököt készítsük elő teljesen, azaz legyen megsütve és a héját is távolítsuk el. Ehhez adjuk a vaníliás cukrot, a szerecsendiót, a szegfűborsot és a tejfölt, majd krémesre turmixoljuk. Egy másik tálban a krémsajtot elkeverjük a cukorral, majd egyesével a tojásokat, illetve a tojássárgáját is hozzádolgozzuk. Szórjunk bele lisztet és keverjük csomómentesre. A fűszeres sütőtököt pürésítjük és a krémsajthoz keverjük.
A kekszes alapra tegyük a krémet és 150 fokon 70 perc alatt megsütjük. Az utolsó 10 percben kapcsoljuk le a sütőt és süssük úgy. Végül hagyjuk hűlni a tortát a nyitott sütőben.