Hozzávalók:
100 g liszt
2 tojás
150 g sült tök
2 evőkanál cukor
2 dl tej
olaj
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
fahéjas porcukor
Elkészítése:
A tököt meghámozzuk, kibéleljük és feldaraboljuk. Előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, 200 fokon, hogy megpuhuljanak. Ha elkészültek a tökök, akkor pürésítsük villával vagy botmixerrel.
A tojásokat válasszuk szét és a fehérjét verjük habbá. A sárgáját keverjük össze a tökpürével, a cukorral, a fűszerkeverékkel és a tej felével. Szép simára keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a lisztet is és a maradék tejet.
Ehhez a sűrű, csomómentes masszához keverjük a kemény habot, hogy minél könnyedebb legyen a tészta. Serpenyőbe teszünk egy kevés olajat és a forró olajon megsütjük a palacsintákat. Végén szórjuk meg őket fahéjas porcukorral.