Hozzávalók:
300 g sütőtök
300 g liszt
200 g cukor
100 g vaj
4 db tojás
2 teáskanál fahéj
1 citrom
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál sütőpor
1/4 teáskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés:
A sütőtökből készítsünk pürét, majd hagyjuk hűlni. A lisztet keverjük össze a sütőporral és a fűszerekkel, majd szitáljuk egy tálba. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként beletesszük a tojásokat is. Hozzáadjuk a sütőtök pürét és a citrom reszelt héját. Ezt követően adagokban a lisztes keveréket is hozzáadjuk a keverékhez.
Egy kuglóf formát vajazzunk és lisztezzünk ki, majd tegyük bele a kész tésztát. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 45 perc alatt készre sütjük.