23 °C
borús égbolt
2025. június 03., kedd
Klotild

Sütőtökös forró csokoládé

2020. október 13.
34.6382
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az őszi szezon egy legfinomabb forró itala, a sütőtökös forró csokoládé, melynek receptjét, most Te is megtanulhatod, és élvezheted a borús őszi napokon.


Hozzávalók:
3 bögre tej (zsíros)
1 bögre sütőtök püré
1 evőkanál sütőtök fűszerkeverék
1 csipet só
1 teáskanál vanília kivonat
115 g fehér csoki
tejszínhab

Elkészítés:
Egy lábasban keverjük össze a tejet, a pürét, a csipet sót, a fűszerkeveréket és a vanília kivonatot. Addig kevergetjük és főzzük kis lángon, amíg teljesen egy nemű nem lesz. Ezután levesszük a tűzről és beleszórjuk az összedarabolt fehér csokoládét és hagyjuk benne megolvadni. Fehércsokoládé helyett tejcsokoládét és étcsokit is használhatunk.

Végül poharakba töltjük és tejszínhabbal, valamint fahéjjal megszórva lehet is fogyasztani.
nincs még hozzászólás