Mai receptünk ismét egy szuper fánk, melyet nagyon könnyen el lehet készíteni és isteni finom íze van. Ráadásul nem kell az olajszagtól sem tartani, hiszen sütőben is elkészíthető.
Hozzávalók:
250 g liszt
200 g sütőtök
70 g cukor
1,5 dl tej
1 db tojás
1 kávéskanál fahéj
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
0,5 dl olaj
fél kávéskanál őrölt szegfűszeg
fél kávéskanál szerecsendió
fél kávéskanál őrölt gyömbér
Elkészítés:
Először készítsük el a 200 g pépes sütőtököt a szokásos módon. A lisztet keverjük el a sütőporral és a fűszerekkel. Egy másik tálban keverjük össze alaposan a tojást, a tejet, az olajat és a két féle cukrot. Ehhez keverjük a kihűlt sütőtököt, majd a lisztes keveréket.
A tésztát egy olajjal kikent fánkformába töltjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt fánkokat forgassuk meg fahéjas cukorban vagy csak szórjuk meg porcukorral.