34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Sütőtökös csirkenyárs

2017. október 28.
6.5821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Attól, hogy kint esik az eső és hideg van, még nem kell lemondani a nyári grillpartikat idéző csirkenyársakról. Készítsünk isteni sütőtökös csirkesaslikokat, melyet akár a sütőben vagy egy grill serpenyőben is elkészíthetünk.


Hozzávalók:
500 g csirkemell filé
200 g sütőtök
2 evőkanál méz
20 g sűrített paradicsom
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál rozmaring
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkét és a sütőtököt vágjuk nagyobb kockákra. Egy tálban keverjük össze a mézet, a sűrített paradicsomot, a szójaszószt, a friss rozmaringot és a sót, borsot. Ebbe a pácba forgassuk bele a csirkét és tegyük egy órára a hűtőbe, vagy egy teljes éjszakára.

Ezután nyársra húzzuk fel felváltva a csirkét és a sütőtököt. A maradék páccal kenjük meg a nyársakat és süssük meg őket sütőben vagy grill serpenyőben.
2 hozzászólás

Sandy

7 éve, 3 hónapja és 14 napja

De jó. mosolygó smiley

válasz erre

kalifa

7 éve, 3 hónapja és 15 napja

Saslikot én csak nyáron szeretem enni.

válasz erre