Az ősz kedvenc alapanyaga a sütőtök, amit számtalan ételben fel lehet használni, például süteményekben is. Mai receptünk éppen ezért egy sütőtökös tiramisu, aminek mennyei az íze és a gyerekeknek fel sem fog tűnni, hogy tököt esznek.
Hozzávalók:
300 g sütőtök püré
300 g babapiskóta
250 g mascarpone
4 db tojás
200 g cukor
cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
kávé a mártogatáshoz
60 ml narancslikőr
1 kiskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját kezdjük el felverni a cukorral. Ha már jól kihabosodott, akkor mehet bele a narancslikőr fele, a fahéj és a sütőtök. Összekeverjük és mehet bele a mascarpone, ezután a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan a krémhez adjuk.
A babapiskótákat elkezdjük belemártani a kávéba, mibe beleöntöttük a maradék narancslikőrt, majd kezdődhet a rétegezés. Jöhet egy réteg babapiskóta, majd krém, majd ismét piskóta és a krém. Végül megszórjuk kakaóporral és a hűtőbe tesszük néhány órára.