Hozzávalók:
225 g sütőtök püré
350 g liszt
200 g cukor
120 g olaj
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 db tojás
3 teáskanál fahéj
1 teáskanál szegfűszeg
csipet gyömbér
csipet só
1 tál porcukor a forgatáshoz
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat egy tálba szitáljuk és hozzáadjuk a kristálycukrot. Ehhez a keverékhez adjuk a sütőtök pürét, a tojást és az olajat. Jól összekeverjük a hozzávalókat, hogy homogén masszát kapjunk. Tegyük a hűtőbe 2-3 órára. Végül kisebb golyókat formázunk és megforgatjuk őket a porcukorban.
Sütőpapírra tesszük őket és kicsit lenyomkodjuk. Végül előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük őket.