Hozzávalók:
500 g makaróni tészta
1 fej vöröshagyma
1 teáskanál kristálycukor
250 g paradicsompüré
1 dl tyúkhúsleves alaplé
1 teáskanál só, bors
100 g reszelt sajt
olaj
Elkészítés:
A tésztát sós vízben főzzük félkészre, majd tegyük félre. Közben a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a cukrot és karamellizáljuk. Öntsük rá a paradicsomot és az alaplét, majd 10-12 percig fedő alatt hagyjuk főni, ezt követően botmixerrel pürésítjük és megszórjuk sóval, borssal.
Egy hőálló edény kiolajozunk és beletesszük a tésztát, majd ráöntjük a paradicsomszószt és megszórjuk alaposan sajttal. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük az egészet.