Hozzávalók:
200 g csokis keksz (pl: Oreo)
60 g vaj
160 g étcsokoládé
150 ml zsíros tejszín
néhány szem eper
Elkészítés:
A csokis kekszet tegyük egy darálóba vagy aprítógépbe és nagyon apróra daráljuk össze. Ha nincs ilyen gépünk, akkor tegyük egy zacskóba és egy borosüveggel vagy bármilyen nehezékkel zúzzuk apróra. A vajat olvasszuk meg és adjuk a kekszhez, hogy egy nedvesebb masszát kapjunk.
Egy piteforma alját béleljük ki sütőpapírral, majd nyomkodjuk bele a kekszes alapot. 1,5 cm magasságig tegyük a formába a kekszet. Ezt követően tegyük hűtőbe 45 percre, hogy jól összeálljon.
Közben elkészítjük a csokis krémet. Ehhez a tejszínt felforraljuk, majd az apróra darabolt csokira öntjük. Kevergessük addig, míg el nem olvad a csoki és egy finom krémet kapunk. A krémet öntsük a kekszes alapra, majd szórjuk rá az eperszemeket.
Végül 2 órára berakjuk a hűtőbe, hogy megdermedjen a csoki is és már fogyaszthatjuk is.