Ha egy könnyed és ízletes süteményre vágysz, akkor ezt az egyszerű receptet érdemes lesz kipróbálni. Ehhez nem kell még a sütőt sem bekapcsolni, ráadásul friss málnából és fagyasztottból is el lehet készíteni.
Hozzávalók:
250 g zabkeksz
150 g vaj
3 dl natúr joghurt
100 g porcukor
200 g málna + díszítéshez
3 dl hideg habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál zselatin
1 dl víz
1 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A kekszet tegyük egy aprítóba és daráljuk le, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat. Ezt a keveréket egy tortaforma aljába tesszük, elegyengetjük és a hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, a zselatint hideg vízbe tesszük és feltesszük a tűzhelyre, hogy feloldódjon, majd hagyjuk hűlni.
A málnát, a cukrot és a joghurtot elkeverjük és a tűzhelyen felmelegítjük. A málnát alaposan törjük össze a krémben, ezt is hagyjuk hűlni. Végül a felvert tejszínt, a zselatint és a málnás keveréket összekeverjük, beletesszük a citrom reszelt héját és a levét. Ráöntjük a tortaalapra a krémet és a hűtőbe tesszük néhány órára.