Mai receptünk egy nagyon sűrű és laktató krémleves, melyhez nincs szükség tejszínre sem, egyetlen hozzávaló segít a krémes, sűrű állag elérésében. Érdemes kenyérkockával, sajttal vagy éppen bacon chipsszel tálalni.
Hozzávalók:
1 fej karfiol
1 kisebb burgonya
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
kevés vaj
pici olaj
1 db leveskocka
só, bors
csipet szerecsendió
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, a burgonyát pedig kisebb darabokra vágjuk össze. Először az apróra vágott hagymát és fokhagymát picit megpároljuk a vaj és az olaj egyvelegén. Ha már puha, akkor rádobjuk a karfiolt és a burgonyát is. Kicsit kavargassuk meg az egészet, majd öntsük fel annyi vízzel, ami éppen ellepi a karfiolt. Ízesítsünk leveskockával és főzzük addig, amíg minden meg nem puhul teljesen.
Ha megpuhult a zöldség, akkor vegyük le a tűzhelyről és botmixer segítségével pürésítsük. Tegyük vissza a tűzhelyre és most szórjuk meg ízlés szerint sóval, borssal és egy csipet szerecsendióval. Pár perc kavargatás után már kész is és lehet tálalni.