12 °C
közepes eső
2025. május 18., vasárnap
Erik, Alexandra

Sülthagyma leves

2015. október 14.
2.2551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Egy könnyed, forró leves mindig segít abban, hogy megfázáskor felmelegítse és akár meg is gyógyítsa az embert. A hagyma különösen jó megfázásra, így ezt a levest megfázás esetén érdemes elkészíteni.


Hozzávalók:
4 nagy darab vöröshagyma
750 ml zöldség alaplé
150 ml habtejszín
só, bors
100 g pármai sonka
1 maréknyi bazsalikom

Elkészítés:
A hagymát mossuk meg és töröljük meg. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben, 60-75 perc alatt megsütjük. Ezt követően várjuk meg míg kihűl, majd vágjuk fel durván. A hagymát beletesszük egy edénybe, felöntjük 250 ml alaplével és pürésítjük.

Ezt követően felöntjük a levest a többi lével és a tejszínnel, majd feltesszük főni. Alacsony hőmérsékleten felforraljuk, közben sóval és borssal ízesítünk.

Végül sonkával és a bazsalikommal tálaljuk.
4 hozzászólás

pilótakeksz

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Szuper recept.

válasz erre

Minoni

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Na ilyenről még nem hallottam, hogy előtte megsütöm a hagymát, aztán főzöm.

válasz erre

zitucska

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Ez nagyon fincsi lehet.

válasz erre

Babóca

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Hagymalevest szeretem.

válasz erre