22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sült szűzpecsenye zöldségágyon

2017. július 30.
14.3831
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Tökéletes vasárnapi recept a sült szűzpecsenye zöldségágyon. Könnyedén el lehet készíteni, ráadásul nem tart sokáig megsütni a húst. A zöldségekkel tálalva még diétázók is fogyaszthatják.
 


Hozzávalók:
1 kg sertésszűz
1,5 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál tengeri só
500 g vörös burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 csésze bébi sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a fűszereket. A zöldségeket vágjuk össze és öntsünk rá egy kis olajat. Ezután szórjuk meg egy evőkanál fűszerkeverékkel és alaposan forgassuk össze a zöldségeket, hogy mindegyik fűszeres legyen. Tegyük a zöldségeket egy sütőzacskóba és előmelegített sütőben 200 fokon süssük őket 15 percig.

A húst közben a maradék fűszerkeverékkel szórjuk meg. Vegyük ki a sütőből a zöldséget vegyük ki a zacskóból és tegyük tepsire. Helyezzük mellé a húst és további 20 percig süssük az egészet. Mielőtt a húst felszeletelnénk hagyjuk pihenni 5 percet.
1 hozzászólás

leoni

8 éve, 6 hónapja és 10 napja

Ohhh de jó ez a recept.

válasz erre