Hozzávalók:
1 kg sertésszűz
1,5 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál tengeri só
500 g vörös burgonya
1 közepes vöröshagyma
1 csésze bébi sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a fűszereket. A zöldségeket vágjuk össze és öntsünk rá egy kis olajat. Ezután szórjuk meg egy evőkanál fűszerkeverékkel és alaposan forgassuk össze a zöldségeket, hogy mindegyik fűszeres legyen. Tegyük a zöldségeket egy sütőzacskóba és előmelegített sütőben 200 fokon süssük őket 15 percig.
A húst közben a maradék fűszerkeverékkel szórjuk meg. Vegyük ki a sütőből a zöldséget vegyük ki a zacskóból és tegyük tepsire. Helyezzük mellé a húst és további 20 percig süssük az egészet. Mielőtt a húst felszeletelnénk hagyjuk pihenni 5 percet.