11 °C
borús égbolt
2025. május 10., szombat
Ármin, Pálma

Sült répasaláta

2018. május 25.
5.1931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Készíts magadnak isteni finom répasalátát, mely rengeteg hasznos vitamint tartalmaz, amire ilyenkor is szüksége van a szervezetnek. Nagyon könnyen el lehet készíteni és nem csak magában lehet enni, hanem húsokhoz is kiváló.


Hozzávalók:
750 g sárgarépa
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál édesköménymag
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
50 g feta sajt
2 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A sárgarépákat pucoljuk meg és mossuk meg. Ezután mindegyiket sűrűn vagdossuk be egészen a háromnegyedéig, hogy harmonika szerűek legyenek. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet és a kissé zúzott fűszereket. Ebben forgassuk meg a répákat, majd helyezzük őket egy tepsire. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütjük őket.

Tálakba tesszük és megszórjuk feta sajttal, valamint apróra vágott petrezselyemmel.
1 hozzászólás

Gizus

7 éve, 6 hónapja és 21 napja

Na ezt kipróbálom. Hátha eszik így majd a gyerek répát.

válasz erre