Hozzávalók:
1 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
500 g koktélparadicsom
5 evőkanál olívaolaj
250 g tészta
1 csokor friss bazsalikom
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk össze apróra, míg a kisebb paradicsomokat vágjuk félbe, ha nagyobbak akkor negyedeljük őket. Egy tepsibe beleszórjuk a paradicsomot és a fokhagymát, majd megszórjuk sóval és borssal, valamint egy kevés olívaolajjal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük az egészet. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. Egy serpenyőben kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd a kész paradicsomot belekeverjük. Ezután mehet bele a kész tészta is és az apróra vágott bazsalikommal megszótva tálaljuk.