Hozzávalók:
8 db nagy paradicsom
2 fej hagyma
1 fej fokhagyma
2 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
só, bors
1 marék barna cukor
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál Worcestershire-szósz
olívaolaj
kevés zöldségalaplé (szükség esetén)
parmezán sajt
Elkészítés:
Egy nagy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd a megmosott paradicsomokat vágjuk félbe és oszlassuk el a tálban. A hagymát megpucoljuk és negyedekre vágjuk, a fokhagymát egyszerűen félbe vágjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokhoz és rádobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot is.
Szórjuk meg az egészet a cukorral, a balzsamecettel és a Wrocestershire szósszal, valamint sóval és borssal is hintsük meg. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy az ízek mindent átjárjanak. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább egy órát sütjük az egészet.
Ha megsült, kivesszük és a fűszernövény ágakat eltávolítjuk. A fokhagyma húsát nyomjuk ki egy tálba, majd a többi megsült hozzávalót is tegyük bele. Botmixerrel pürésítsük az egészet. Ha túl sűrű lenne, akkor alaplével hígítsunk. Végül sajttal megszórva tálaljuk.