22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Sült paradicsomleves

2016. december 06.
7.8361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma sem hagyjunk Benneteket recept nélkül, ugyanis megmutatjuk, hogyan készíthetsz ínycsiklandó paradicsomlevest sült paradicsomból. Sokkal fűszeresebb és krémesebb az állaga, mint a sima paradicsomlevesnek.
 


Hozzávalók:
8 db nagy paradicsom
2 fej hagyma
1 fej fokhagyma
2 ág kakukkfű
1 ág rozmaring
só, bors
1 marék barna cukor
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál Worcestershire-szósz
olívaolaj
kevés zöldségalaplé (szükség esetén)
parmezán sajt

Elkészítés:
Egy nagy tűzálló tálat kenjünk ki olívaolajjal, majd a megmosott paradicsomokat vágjuk félbe és oszlassuk el a tálban. A hagymát megpucoljuk és negyedekre vágjuk, a fokhagymát egyszerűen félbe vágjuk. Hozzáadjuk a paradicsomokhoz és rádobjuk a kakukkfüvet és a rozmaringot is.

Szórjuk meg az egészet a cukorral, a balzsamecettel és a Wrocestershire szósszal, valamint sóval és borssal is hintsük meg. Az egészet alaposan összekeverjük, hogy az ízek mindent átjárjanak. Előmelegített sütőben 180 fokon legalább egy órát sütjük az egészet.

Ha megsült, kivesszük és a fűszernövény ágakat eltávolítjuk. A fokhagyma húsát nyomjuk ki egy tálba, majd a többi megsült hozzávalót is tegyük bele. Botmixerrel pürésítsük az egészet. Ha túl sűrű lenne, akkor alaplével hígítsunk. Végül sajttal megszórva tálaljuk.
4 hozzászólás

becky

9 éve, 2 hónapja és 23 napja

Klasszikus paradicsomleves betűtésztával a jó.

válasz erre

moni1294

9 éve, 2 hónapja és 23 napja

Na még ilyenről sem hallottam! meglepett smiley

válasz erre

zitucska

9 éve, 2 hónapja és 23 napja

Egyszer ettem sült paradicsomlevest és az isteni volt. mosolygó smiley Ezt kipróbálom hátha ez is olyan jó.

válasz erre

debbie

9 éve, 2 hónapja és 23 napja

Ez tényleg nagyon krémes.

válasz erre