2 °C
borús égbolt
2025. január 15., szerda
Lóránt, Lóránd

Sült paprikás humusz

2016. december 28.
10.3911
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan közeleg a szilveszter, érdemes már pár nappal előtte felkészülni rá. Ha vacsorát vagy partit csinálsz, akkor valamilyen krémes mártogatós vagy kenni való krém nem hiányozhat az asztalról. Érdemes kipróbálni a sült paprikás humuszt, mely könnyen elkészíthető és nagyon finom.


Hozzávalók:
2 db kápia paprika
300 g csicseriborsó
2 evőkanál szőlőmagolaj
3 evőkanál tahini
1 db citrom
1 teáskanál só
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
pici cayenne bors

Elkészítés:
Egy tepsibe tegyünk alufóliát, a paprikákat mossuk meg és vágjuk ki a magos részt, majd szeleteljük fel és tegyük a tepsibe. Locsoljuk meg szőlőmagolajjal, majd 200 fokon süssük egészen puhára. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A csicseriborsót főzzük meg vagy vegyünk félkész csicseriborsót.

Tegyük az összes hozzávalót egy tálba és turmixgéppel pépesítsük egészen krémesre az egészet. Kóstoljuk meg és ha még kell, fűszerezzünk. Hidegen tálaljuk.
3 hozzászólás

becky

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

Malac mellé nem lenne rossz egy kis változatosság.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 8 hónapja és 27 napja

De megkóstolnám ezt a humuszt.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 9 hónapja

Ez tényleg jó ötlet szilveszterre.

válasz erre