Hozzávalók:
2 db piros kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 szál oregánó
80 g parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál fenyőmag
Elkészítés:
A paprikákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, majd alufóliával bélelet tepsire tesszük őket és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. Félidőben forgassunk rajtuk. Kápia paprikát is használhatunk. A sütőből kivesszük, letakarjuk őket és hagyjuk pihenni, ezután könnyedén le tudjuk majd húzni a bőrt róluk, és a magházat is vágjuk ki.
Egy turmixgépbe tesszük a megpucolt paprikát, majd mehet hozzá minden már hozzávaló és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A fenyőmagot előtte mindenképpen pirítsuk át egy száraz serpenyőben.