25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Sült paprikapesto

2019. augusztus 20.
5.9832
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Pestot készíteni az egyik legegyszerűbb, hiszen nem kell hozzá túl sok minden és szinte bármihez lehet fogyasztani, legyen szó húsról, tésztáról vagy akár mártogatósról. A sült paprikapesto kifejezetten ízletes krém.


Hozzávalók:
2 db piros kaliforniai paprika
1 gerezd fokhagyma
1 szál oregánó
80 g parmezán sajt
4 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
3 evőkanál fenyőmag

Elkészítés:
A paprikákat alaposan mossuk meg, töröljük szárazra, majd alufóliával bélelet tepsire tesszük őket és 15 perc alatt 200 fokon megsütjük őket. Félidőben forgassunk rajtuk. Kápia paprikát is használhatunk. A sütőből kivesszük, letakarjuk őket és hagyjuk pihenni, ezután könnyedén le tudjuk majd húzni a bőrt róluk, és a magházat is vágjuk ki.

Egy turmixgépbe tesszük a megpucolt paprikát, majd mehet hozzá minden már hozzávaló és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A fenyőmagot előtte mindenképpen pirítsuk át egy száraz serpenyőben.
nincs még hozzászólás