12 °C
borús égbolt
2025. március 23., vasárnap
Emőke

Sült paprika krémleves

2015. június 23.
2.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron rengeteg paprikát fogyasztunk akár lecsó formájában, akár salátában. A mai receptünk egy paprikás finomság, így ha valaki már unja a lecsót, akkor itt egy alternatíva, hogy elfogyjon a paprika.


Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
800 ml alaplé
1 kávéskanál chilipehely
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg és szárítsuk meg. Egy lapos tepsit béleljünk ki alufóliával és tegyük rá a paprikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15 perc alatt teljesen puhára sütjük a paprikákat. Ha megsültek, akkor takarjuk le és várjunk 10 percet, majd húzzuk le a külső bőrüket.

Ezt követően vágjuk fel a paprikát. A hagymát vágjuk apróra és kevés olívaolajon pároljuk meg a fokhagymával együtt. Majd adjuk hozzá a chilipehelyt és kavargassuk meg. Ha már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát és felöntjük az alaplével. Felforraljuk az egészet.

Ha felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük és már kész is van. Egy kevés petrezselyemmel megszórhatjuk tálalás előtt.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Ez tetszik.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 7 hónapja és 4 napja

Hm ezt nekem is ki kell próbálnom.

válasz erre

leoni

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

Kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 7 hónapja és 5 napja

A sült paprikát szeretem, de még leves formájában nem találkoztam vele.

válasz erre