22 °C
borús égbolt
2025. június 28., szombat
Levente, Irén

Sült paprika krémleves

2015. június 23.
2.3761
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nyáron rengeteg paprikát fogyasztunk akár lecsó formájában, akár salátában. A mai receptünk egy paprikás finomság, így ha valaki már unja a lecsót, akkor itt egy alternatíva, hogy elfogyjon a paprika.
 


Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
800 ml alaplé
1 kávéskanál chilipehely
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg és szárítsuk meg. Egy lapos tepsit béleljünk ki alufóliával és tegyük rá a paprikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15 perc alatt teljesen puhára sütjük a paprikákat. Ha megsültek, akkor takarjuk le és várjunk 10 percet, majd húzzuk le a külső bőrüket.

Ezt követően vágjuk fel a paprikát. A hagymát vágjuk apróra és kevés olívaolajon pároljuk meg a fokhagymával együtt. Majd adjuk hozzá a chilipehelyt és kavargassuk meg. Ha már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát és felöntjük az alaplével. Felforraljuk az egészet.

Ha felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük és már kész is van. Egy kevés petrezselyemmel megszórhatjuk tálalás előtt.
4 hozzászólás

Minoni

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Ez tetszik.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Hm ezt nekem is ki kell próbálnom.

válasz erre

leoni

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

Kipróbálom. mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

10 éve, 10 hónapja és 17 napja

A sült paprikát szeretem, de még leves formájában nem találkoztam vele.

válasz erre