Hozzávalók:
4 db piros kaliforniai paprika
800 ml alaplé
1 kávéskanál chilipehely
2 gerezd fokhagyma
1 db vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A paprikákat mossuk meg és szárítsuk meg. Egy lapos tepsit béleljünk ki alufóliával és tegyük rá a paprikákat. Előmelegített sütőben, 170 fokon 15 perc alatt teljesen puhára sütjük a paprikákat. Ha megsültek, akkor takarjuk le és várjunk 10 percet, majd húzzuk le a külső bőrüket.
Ezt követően vágjuk fel a paprikát. A hagymát vágjuk apróra és kevés olívaolajon pároljuk meg a fokhagymával együtt. Majd adjuk hozzá a chilipehelyt és kavargassuk meg. Ha már üveges a hagyma, akkor hozzáadjuk a paprikát és felöntjük az alaplével. Felforraljuk az egészet.
Ha felforrt, akkor botmixerrel pürésítjük és már kész is van. Egy kevés petrezselyemmel megszórhatjuk tálalás előtt.