Hozzávalók:
1,5 csésze rizs
1 db vöröshagyma
1 teáskanál chili pehely
fél csésze bab
3 evőkanál olaj
só és bors ízlés szerint
1 teáskanál gyömbér
kevés fokhagymakrém
3 db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított oregánó
1/2 teáskanál cukor
2 evőkanál ketchup
1/2 csésze kukorica
fél paprika
4 evőkanál mozzarella sajt és ömlesztett sajt
Elkészítés:
Első lépésként készítsük el a rizst. Ehhez kevés olajon megpirítunk egy szem apróra vágott hagymát, majd hozzákeverjük a gyömbért és a fokhagymakrémet. Ehhez a keverékhez adjuk a rizst, valamint sót és borsot. Pár perc után öntsük fel vízzel és hagyjuk párolódni.
Egy másik edényben pároljuk meg a másik apróra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, sót és borsot. Keverjünk hozzá a darabokra vágott paradicsomokat, oregánót. Kis idő után mehet bele a ketchup, majd az egészet öntsük a rizshez.
A rizses keverékhez adjuk a zöldségeket és a sajtot. Alaposan összekeverjük és egy tűzálló tálba tesszük az egészet. Előmelegített sütőben, 150 fokon 10 perc alatt készre sütjük az egészet.