25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Sült makaróni

2014. május 17.
3.7442
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy egytálétel, melyet Amerikában rengetegen készítenek el. A sült makaróni nem az egyszerű tésztaételek közé sorolható, de nem is túl bonyolult az elkészítése. Fogyókúrázóknak nem ajánlott, sok kalóriát tartalmaz.


Hozzávalók:
250 g makaróni tészta
1 csokor újhagyma
200 g reszelt sajt
150 g vaj
150 g liszt
1 liter tej
2 dl tejszín
2 db babérlevél
1 evőkanál kakukkfű
1 kevés reszelt szerecsendió
1 csipet só, bors

Elkészítés:
A tésztát bő, sós vízben kifőzzük, közben elkészítjük a mártást. Ehhez a sajtot lereszeljük, az újhagyma fehér részét vékonyan felkarikázzuk. A vajat egy lábosban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a lisztet és a hagymát. Néhány percig kevergetjük. Habverővel folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tejet és a tejszínt.

Ha csomómentesre kevertük az alapot, akkor beletesszük a fűszereket és 8-10 perc alatt sűrűre főzzük. Ezután levesszük a tűzről és a sajt háromnegyedét belekeverjük a mártásba. A tésztát leszűrjük egy tűzálló tálba rakjuk és ráöntjük a sajtmártást. Jól összekeverjük, hogy mindenhová jusson, végül a maradék sajtot rászórjuk.

220 fokos, előmelegített sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
6 hozzászólás

veruss74

12 éve, 1 napja

Ez finom, én is szoktam ilyet készíteni, csak én belepakolom amit a hűtőben találok. Kolbász, vagy sonka, gomba stb.

válasz erre

Bogyó

12 éve, 2 napja

Ilyet szoktam kesziteni finom cheddar sajttal. mosolygó smiley

válasz erre

Pocok

12 éve, 2 napja

Jó kis sajtos makaróni...hmm szeressük.

válasz erre

zsebibaba

12 éve, 2 napja

Istenien néz ki. mosolygó smiley Még nem ettem ilyet.

válasz erre

csillucs

12 éve, 2 napja

Nyami. Imádom a sajtos tésztákat mosolygó smiley

válasz erre

Pillangó

12 éve, 2 napja

Jól hangzik mosolygó smiley

válasz erre