12 °C
enyhe eső
2025. május 23., péntek
Dezső

Sült libamell

2018. november 11.
25.9331
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ma van Márton napja, amikor is a hagyományok szerint libát kell fogyasztani. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes sült libamellet, amihez köretnek káposztát vagy sült burgonyát ajánlunk.


Hozzávalók:
600 g libamell
2 teáskanál só
2 csipet fehér bors
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál libazsír

Elkészítés:
A liba bőrét kicsit vagdossuk be, de figyeljünk arra, hogy a húsba ne vágjunk bele. Ezután a húst alaposan dörzsöljük be sóval és szórjuk meg egy pici borssal és szerecsendióval. Ezt követően hagyjuk pihenni 1-2 órát vagy akár egy éjszakán át is pihentethetjük. Ezután egy serpenyőben a libazsíron először bőrével lefelé jól megpirítjuk.

Majd megfordítjuk, lejjebb vesszük a hőmérsékletet és a másik oldalát is megpirítjuk. Ízlés szerint süssük át, médium ajánlott. Végül hagyjuk pihenni egy picit és csak azután vágjuk fel.
2 hozzászólás

Bogyó

7 éve, 1 hónapja és 4 napja

Mindig attól félek, hogy túl sütöm a húst.

válasz erre

Minoni

7 éve, 1 hónapja és 5 napja

Mellet annyira nem kedvelem, a combot sokkal inkább.

válasz erre