5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Sült kukorica és csirke egytálétel

2017. augusztus 14.
7.9931
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az egytálételekben az a legjobb, hogy nem kell velük túl sokáig bajlódni és nem lesz sok mosatlan sem. A csirke és a kukorica nagyon jól megfér egymás mellett, így érdemes elkészíteni az alábbi receptet.


Hozzávalók:
1 kg csirke comb, szárny vegyesen
200 g koktélparadicsom
1 közepes lila hagyma
2 db kukorica
2-3 evőkanál citromlé
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
pici pirospaprika
2 szál újhagyma

Elkészítés:
A csirke darabokat mossuk meg és szórjuk meg sóval, borssal valamint pirospaprikával. Tegyük egy nagy tűzálló tálba. Dobjuk mellé a koktélparadicsomokat, a negyedekre vágott lila hagymát, a kisebb darabokra vágott kukoricát és a karikákra vágott újhagymát.

Alaposan keverjük őket össze és öntsük meg citromlével és az olívaolajjal. Előmelegített sütőben 220 fokon 30-40 percig sütjük az egészet. Ha nem szeretnénk, hogy a zöldségek túl hamar megsüljenek, akkor őket egy picivel később adjuk a húshoz.
3 hozzászólás

Edit90

7 éve, 11 hónapja és 13 napja

Szeretem az ilyen recepteket.

válasz erre

kalifa

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Tényleg tök egyszerűek ezek az egytálételek.

válasz erre

Sandy

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Őszintén szólva kukoricát még nem ettem húshoz de nem lehet annyira rossz. Már sok helyen láttam.

válasz erre