Hozzávalók:
1 fej karfiol
100 ml olívaolaj
só, bors
1 csipet őrölt édesköménymag
6 szelet bacon
200 g tészta
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g mascarpone
50 g parmezán
Elkészítés:
A karfiolt szedjük rózsáira, majd tegyük egy tálba, öntsük rá az olajat és szórjuk meg sóval, borssal, édesköménnyel. Összeforgatjuk alaposan az egészet, majd egy sütőpapírra tesszük és 220 fokra előmelegített sütőben arany barnára pirítjuk. A tésztát közben főzzük ki enyhén sós vízben és a főzővízből tegyünk félre egy keveset.
A bacont apróra vágjuk és süssük ropogósra, tegyük félre. Ebben a serpenyőben megpároljuk az apróra vágott hagymát, a fokhagymát. Ehhez adjuk a megsült karfiolt, a tésztát, a mascarponét, a főzővizet és a reszelt sajtot. Alaposan összeforgatjuk az egészet, majd tálalás előtt megszórjuk baconnel.