13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Sült karfiolleves

2018. március 10.
7.9821
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan, de biztosan jön a tavasz és ezzel együtt a friss zöldségek ideje is. Egy egészséges embernek minden nap szüksége van friss zöldségek fogyasztására, amit például levesek formájában is elfogyaszthat. Éppen ezért érdemes például kipróbálni az alábbi receptet is.


Hozzávalók:
1 közepes karfiol
1 db sárgarépa
1 evőkanál vaj
1 db hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kakukkfű
1 db babérlevél
1 l alaplé
1 evőkanál Dijon mustár
250 ml tejszín
só, bors
friss kapor
reszelt citromhéj

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Szedjük rózsáira a megmosott karfiolt, majd tegyük egy sütőpapírral kibélelt tepsire. A szeletekre vágott répát is tegyük mellé, majd öntsük rá a felolvasztott vajat. Szórjuk meg pici sóval, borssal és ezután toljuk be a sütőbe 20-30 percre. Ha megsült a zöldség, akkor a karfiolból néhányat tegyünk félre díszítés képen.

Közben a hagymát vágjuk apróra, a fokhagymát zúzzuk össze. Tegyük egy nagyobb lábosba a hagymákat, a babérlevelet, a kakukkfüvet és 250 ml alaplevet. Pároljuk 5 percig, amíg a hagyma teljesen puha nem lesz. Ezután mehet bele a karfiol, a répa, a többi alaplé és a mustár. Picit főzzük össze, majd vegyük ki a babérlevelet.

Vegyük le a tűzről és pürésítsük a leveset egészen krémes állagúra. Tegyük vissza, adjuk hozzá a tejszínt, a friss kaport és egy kis citromhéjat. Főzzük össze, majd a félretett karfiolokkal díszítve tálaljuk.
2 hozzászólás

Sandy

6 éve, 6 hónapja és 26 napja

Szuper mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

6 éve, 6 hónapja és 26 napja

De jól néz ki a képen. mosolygó smiley

válasz erre