12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Sült káposzta fokhagymával

2014. szeptember 17.
2.9191
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy kifejezetten őszi étel, mely nem tartalmaz sok kalóriát, így akár fogyókúra alatt is fogyaszthatjuk. Ráadásul a káposzta rengeteg vitamint tartalmaz, amire a hideg időkben szükségünk van, hogy immunrendszerünk erős maradjon.


Hozzávalók:
1 fej káposzta
kevés olívaolaj
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A káposztát vágjuk cikkekre vagy vastagabb karikákra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire helyezzük. A fokhagymát összenyomjuk és elkeverjük az olívaolajjal. Megkenjük a fokhagymás olajjal a káposztákat.

Ezt követően sóval, borssal ízesítjük a szeleteket. Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 percig sütjük a káposztát, majd az utolsó 5 percben grillfokozaton megpirítjuk a tetejüket.
3 hozzászólás

Lili

10 éve, 11 hónapja és 1 napja

Izgalmasan hangzi. Én sem ettem még ilyet.

válasz erre

Gucci

10 éve, 11 hónapja és 1 napja

Fokhagyma és káposzta!? Nem, valahogy nekem ez nem.

válasz erre

bonita

10 éve, 11 hónapja és 1 napja

Ilyet még nem ettem és nem is hallottam erről a receptről, de jól hangzik. Finom lehet.

válasz erre