5 °C
tiszta égbolt
2024. december 01., vasárnap
Elza

Sült kacsacomb

2013. december 25.
3.6531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kacsacomb egy kevés párolt káposztával nem maradhat ki a Karácsonyi menüből, így most megtudhatjátok, hogyan is készítsétek el az omlós, de egyben ropogós, sült kacsacombokat.


Hozzávalók:
3-4 db kacsacomb
egy kevés kacsazsír
só, bors
majoránna
köménymag
víz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Először a kacsacombokat megmossuk, és besózzuk, borsozzuk őket. Körülbelül 1 órát pihentetjük a húsokat. Ezután a a fűszerekkel bedörzsöljük a combokat. Egy serpenyőbe belepakoljuk a kacsacombokat és 2-3 evőkanál kacsazsírt kanalazunk melléjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a kacsacombok mellé dobjuk. Így megpirítjuk a combok mindkét oldalát, majd annyi vízzel öntjük fel a húsokat, amiben megtudjuk párolni őket.

Körülbelül 50-60 percig kell párolnunk a húsokat, közepes lángon, fedő alatt. Ha közben a víz elpárologna, akkor pótoljuk azt. Egy hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a kacsacombjaink, ha igen, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és 30 percig, 180 fokon megsütjük. Félidőben forgassuk meg a combokat, valamint folyamatosan locsoljuk őket pecsenyelével.

Amint kész, már tálalhatjuk is, a párolt káposzta és a hagymás burgonya tökéletesen harmonizál a kacsacomb ízével.
5 hozzászólás

moni1294

11 éve, 10 hónapja és 17 napja

Itt a bűnös. Ebből ettem túl sokat.röhögő smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 10 hónapja és 17 napja

nyami és jöhet mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

11 éve, 10 hónapja és 18 napja

Szeretem de ritkán eszem.mosolygó smiley A recept szuper!

válasz erre

Hampster

11 éve, 10 hónapja és 18 napja

A legfinomabb szárnyas. Imádom!

válasz erre

Enci

11 éve, 10 hónapja és 18 napja

huuu de jól néz ki meglepett smiley

válasz erre