Hozzávalók:
3-4 db kacsacomb
egy kevés kacsazsír
só, bors
majoránna
köménymag
víz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Először a kacsacombokat megmossuk, és besózzuk, borsozzuk őket. Körülbelül 1 órát pihentetjük a húsokat. Ezután a a fűszerekkel bedörzsöljük a combokat. Egy serpenyőbe belepakoljuk a kacsacombokat és 2-3 evőkanál kacsazsírt kanalazunk melléjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a kacsacombok mellé dobjuk. Így megpirítjuk a combok mindkét oldalát, majd annyi vízzel öntjük fel a húsokat, amiben megtudjuk párolni őket.
Körülbelül 50-60 percig kell párolnunk a húsokat, közepes lángon, fedő alatt. Ha közben a víz elpárologna, akkor pótoljuk azt. Egy hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a kacsacombjaink, ha igen, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és 30 percig, 180 fokon megsütjük. Félidőben forgassuk meg a combokat, valamint folyamatosan locsoljuk őket pecsenyelével.
Amint kész, már tálalhatjuk is, a párolt káposzta és a hagymás burgonya tökéletesen harmonizál a kacsacomb ízével.