14 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Sült kacsacomb

2013. december 25.
3.7021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A kacsacomb egy kevés párolt káposztával nem maradhat ki a Karácsonyi menüből, így most megtudhatjátok, hogyan is készítsétek el az omlós, de egyben ropogós, sült kacsacombokat.


Hozzávalók:
3-4 db kacsacomb
egy kevés kacsazsír
só, bors
majoránna
köménymag
víz
2 db hagyma
3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
Először a kacsacombokat megmossuk, és besózzuk, borsozzuk őket. Körülbelül 1 órát pihentetjük a húsokat. Ezután a a fűszerekkel bedörzsöljük a combokat. Egy serpenyőbe belepakoljuk a kacsacombokat és 2-3 evőkanál kacsazsírt kanalazunk melléjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd a kacsacombok mellé dobjuk. Így megpirítjuk a combok mindkét oldalát, majd annyi vízzel öntjük fel a húsokat, amiben megtudjuk párolni őket.

Körülbelül 50-60 percig kell párolnunk a húsokat, közepes lángon, fedő alatt. Ha közben a víz elpárologna, akkor pótoljuk azt. Egy hústűvel vagy villával ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e a kacsacombjaink, ha igen, akkor egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket és 30 percig, 180 fokon megsütjük. Félidőben forgassuk meg a combokat, valamint folyamatosan locsoljuk őket pecsenyelével.

Amint kész, már tálalhatjuk is, a párolt káposzta és a hagymás burgonya tökéletesen harmonizál a kacsacomb ízével.
5 hozzászólás

moni1294

12 éve, 4 hónapja és 10 napja

Itt a bűnös. Ebből ettem túl sokat.röhögő smiley

válasz erre

csillucs

12 éve, 4 hónapja és 10 napja

nyami és jöhet mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

12 éve, 4 hónapja és 10 napja

Szeretem de ritkán eszem.mosolygó smiley A recept szuper!

válasz erre

Hampster

12 éve, 4 hónapja és 10 napja

A legfinomabb szárnyas. Imádom!

válasz erre

Enci

12 éve, 4 hónapja és 10 napja

huuu de jól néz ki meglepett smiley

válasz erre