Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető sült hal, melyhez kapribogyó mártás is tartozik. A halat könnyű előkészíteni, a mártáshoz sem kell túl sok hozzávaló és idő.
Hozzávalók:
4 szelet halfilé
4-5 evőkanál liszt
só, bors
kevés olaj
80 ml száraz fehérbor
15 g lecsepegtetett kapribogyó
60 g vaj
15 ml friss citromlé
1,5 evőkanál petrezselyem
Elkészítés:
A halfiléket szórjuk meg sóval és borssal, majd forgassuk meg őket a lisztben. Süssük ki a szeleteket kevés olajban és tegyük őket félre. A mártáshoz egy másik serpenyőben a bort elkezdjük magas hőfokon redukálni. Ha már a felére csökkent a bor, akkor mehet hozzá a vaj, a kapribogyó és a citromlé.
Kavargatjuk, ha nem elég sűrű, akkor egy evőkanál liszttel sűrítsük be. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült halszeleteket locsoljuk meg a mártással és lehet is tálalni.