0 °C
tiszta égbolt
2023. december 04., hétfő
Borbála, Barbara

Sült hal kapribogyós mártással

2022. június 02.
64.5111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy ízletes és könnyen elkészíthető sült hal, melyhez kapribogyó mártás is tartozik. A halat könnyű előkészíteni, a mártáshoz sem kell túl sok hozzávaló és idő.
 


Hozzávalók:
4 szelet halfilé
4-5 evőkanál liszt
só, bors
kevés olaj
80 ml száraz fehérbor
15 g lecsepegtetett kapribogyó
60 g vaj
15 ml friss citromlé
1,5 evőkanál petrezselyem

Elkészítés:
A halfiléket szórjuk meg sóval és borssal, majd forgassuk meg őket a lisztben. Süssük ki a szeleteket kevés olajban és tegyük őket félre. A mártáshoz egy másik serpenyőben a bort elkezdjük magas hőfokon redukálni. Ha már a felére csökkent a bor, akkor mehet hozzá a vaj, a kapribogyó és a citromlé.

Kavargatjuk, ha nem elég sűrű, akkor egy evőkanál liszttel sűrítsük be. Végül adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet. Az elkészült halszeleteket locsoljuk meg a mártással és lehet is tálalni.
1 hozzászólás

Minoni

1 éve, 7 hónapja és 18 napja

Jól hangzik, bár én a kaprit nem bírom. Annyira sós.

válasz erre