Hozzávalók:
3 fej fokhagyma
300 g tészta
60 ml habtejszín
90 g parmezán sajt
3 evőkanál petrezselyem
6 evőkanál olívaolaj
só, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A fokhagymák külső részét távolítsuk el, majd egészben vágjuk félbe őket. Kenjük meg olajjal, majd csomagoljuk be őket alufóliába. Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 50 percig. Közben főzzük meg a tésztát sós vízben és szűrjük le, a tészta vízéből hagyjunk meg egy keveset. Ha megsültek a fokhagymák, akkor nyomkodjuk ki belőlük a megsült gerezdeket. Adjuk hozzá a tejszínt, a főző vizet és olajat.
Főzzük össze a szószt, közben sóval és borssal ízesítsük. Ha kész, csak keverjük hozzá a megfőtt tésztát és egy kevés petrezselymet.