33 °C
borús égbolt
2025. június 29., vasárnap
Péter, Pál

Sült fokhagymás humusz

2018. november 07.
26.0151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ki ne szeretné a fokhagymát? Naná, hogy mindenki, ezért ma megmutatjuk hogyan készíthetsz finom krémes fokhagymás humuszt, amit bármihez fogyaszthatsz. Szendvicsekhez, mártogatósnak kiváló.
 


Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó
2 gerezd sült fokhagyma
1 evőkanál tahini
fél citrom leve
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem

Elkészítés:
Egy egész fej fokhagymát tegyünk sütőbe, 180 fokon süssük körülbelül 30 perc alatt. Hagyjuk hűlni a fokhagymát és két gerezdet tegyünk félre. A konzerv csicseriborsót szűrjük le. Ezután az összes hozzávalót tegyük egy turmixba és turmixoljuk teljesen krémesre az egészet. Olívaolajjal tudjuk krémesen vagy lágyabb állagúra hozni.

Ezt követően bátran fogyaszthatjuk a krémet bármivel.
1 hozzászólás

leoni

7 éve, 2 hónapja és 17 napja

Fokhagymás humusz az tuti jó.

válasz erre