19 °C
tiszta égbolt
2025. április 28., hétfő
Valéria

Sült feta sajt paradicsommal

2019. július 30.
10.4981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom görög étel, amit előételként és főételként is bátran fogyaszthatunk. Érdemes a feta sajtból minőségit vásárolni, a paradicsomból pedig minél több színűt, hogy színes legyen az étel.


Hozzávalók:
300 g feta sajt
250 g koktélparadicsom
4 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A feta sajtot óvatosanb szeleteljük fel. A paradicsomokat mossuk meg alaposan, majd vágjuk őket félbe. Egy tűzálló tálba szórjuk bele a paradicsomot, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg sóval, borssal és nyomjuk rá a zúzott fokhagymát. Erre helyezzük a feta sajtszeleteket.

Ezeket is meglocsoljuk pici olajjal, és megszórjuk oregánóval. Előmelegített sütőben 200 fokon 15-20 percig sütjük az egészet, a végén pedig érdemes grill fokozaton egy picit megpirítani a sajtot. Friss pitával fogyaszsuk.
2 hozzászólás

Gucci

6 éve, 2 hónapja és 26 napja

Kecskesajttal jobb lenne.

válasz erre

Sandy

6 éve, 2 hónapja és 26 napja

Ez jól hangzik. Jó kis mediterrán kaja.

válasz erre