25 °C
kevés felhő
2025. június 01., vasárnap
Tünde

Sült édesburgonya fetasajttal

2015. október 29.
2.4721
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel nem csak a sütőtököt érdemes fogyasztani, hanem édesburgonyát is, mely hasonlít a tök ízére. Nagyon egészséges és rengeteg felhasználási módja van. Mai receptünkben egy ízletes ételt mutatunk, melyet köretként és magában is fogyaszthatunk.


Hozzávalók:
3 kisebb édesburgonya
olívaolaj
100 g fetasajt
1 szár zsálya
3 evőkanál dió
só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk darabokra. Minél rusztikusabb annál jobb. Egy tepsire tegyük rá a burgonyákat, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg sóval és borssal. A zsályaleveleket tépkedjük össze és szintén szórjuk a burgonyára.

Előmelegített sütőben, 200 fokon süssük puhára a burgonyát 30 perc alatt. A diót közben pörköljük meg egy picit. Végül szórjuk a kész burgonyára a diót és a morzsolt sajtot.
2 hozzászólás

csillucs

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Imádom! mosolygó smiley Minden formában.

válasz erre

eperjam

10 éve, 5 hónapja és 3 napja

Gusztusos. Nagyon nagy divat lett mostanában az édesburgonya.

válasz erre