12 °C
enyhe eső
2024. október 04., péntek
Ferenc

Sült édesburgonya

2014. szeptember 03.
2.0451
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Hazánkban viszonylag kevesen fogyasztanak édesburgonyát, pedig nagyon egészséges, mivel magas a C-, B2-, B6- és E-vitamin tartalma. Ráadásul alacsony zsír- és koleszterintartalma és cukorbetegek is fogyaszthatják. Mai receptünk egy egyszerű köret lesz.


Hozzávalók:
2 nagy édesburgonya
4 db vöröshagyma vagy lila
5-6 gerezd fokhagyma
olívaolaj
pár ág kakukkfű
tengeri só, bors

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg és vágjuk kisebb kockákra. Ezt követően egy zacskóba tegyük bele őket és öntsünk rá olívaolajat, majd rázzuk össze, hogy minden burgonyát érje. Egy tepsibe öntsük bele a burgonyát.

A hagymát vágjuk nagyobb cikkekre és szórjuk a burgonya közé, míg a fokhagymát pucolás nélkül egyben dobjuk a burgonya közé. Szórjuk meg sóval, borssal és kakukkfűvel az egészet.

Előmelegített sütőben, 220 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük az egészet. Tálalhatjuk fetával megszórva, mivel nagyon jól kiegészítik egymást.
3 hozzászólás

Babóca

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Nem szoktam enni édesburgit, eddig kb max 2-3szor ettem, de lehet rászokok.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Soha nem ettem szerintem! meglepett smiley Nem volt rá alkalmam én meg sosem vettem. De pótolom! mosolygó smiley

válasz erre

Carrie

10 éve, 11 hónapja és 15 napja

Istenien néz ki! mosolygó smiley

válasz erre