Hozzávalók:
2 kisebb csirkemell
kakukkfű
só, bors
olívaolaj
300 g penne tészta
4 gerezd fokhagyma
4 evőkanál parmezán sajt
15 dkg rukkola levél
1,5 dl extra szűz olívaolaj
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük bő sós vízben. A húst elvágjuk két-két szeletre, majd sóval, borssal és kakukkfűvel befűszerezzük. Ezután egy serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A pestós szószhoz a fokhagymát, a sajtot, a rukkolát és az olívaolajat egy turmixba tesszük és pépesre turmixoljuk. Ha túl sűrű, akkor olajjal hígíthatjuk tovább.
Ha a tészta megfőtt, akkor összekeverjük a szósszal és tányérokra halmozzuk. Ezután a megsült csirkéket felszeleteljük és ráhelyezzük a tésztára. Megszórjuk kevés sajttal és tálalhatjuk is.