23 °C
borús égbolt
2024. szeptember 10., kedd
Nikolett, Hunor

Sült csirkemáj spenótsalátával

2017. január 09.
10.1841
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha unod a csirkemellet, akkor egyél szaftosabb csirkemájat, amiben szintén nagyon kevés a kalória és fehérjében is gazdag. Friss salátával nagyon egészséges és bármilyen diétába beilleszthető. Könnyen elkészíthető, nem kell sokáig a konyhában főzni.


Hozzávalók:
250 g csirkemáj
marák szárított áfonya
2 kisebb mogyoróhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál kakukkfű
kevés balzsamecet
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:
A csirkemájat sóval és borssal szórjuk meg, majd kevés olívaolajon süssük meg a csirkemájakat. Adjuk hozzá a kakukkfüvet is, hogy az ízek jól összeérjenek. Közben a hagymát vágjuk karikákra és ha már pici színt kapott a máj, adjuk mellé a hagymát és a fokhagymát is.

Alacsony lángon pároljuk készre a májat. Közben a spenótot szórjuk egy tálba, sóval és borssal hintsük meg, majd olívaolajjal és balzsamecettel is locsoljuk meg. Keverjük össze, adjuk hozzá a szárított áfonyát. Végül tálaljuk a spenóton a csirkemájat.
2 hozzászólás

becky

8 éve, 4 hónapja és 1 napja

Jó kis resztelt máj mosolygó smiley friss kenyérrel! Na az az igazi.

válasz erre

EszterSzabadkai

8 éve, 4 hónapja és 1 napja

A csirkemáj nem tartozik a kedvenceim közé.

válasz erre