20 °C
kevés felhő
2025. április 28., hétfő
Valéria

Sült csirkemáj hagymával

2014. április 01.
2.4531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A csirkemáj kevés kalóriát tartalmaz, így fogyókúra alatt is ehetünk belőle. Könnyen elkészíthető és hamar kész is van, így este hazaérve is friss főételt főzhetünk, ráadásul költségkímélő is, hiszen nem drága a csirkemáj.


Hozzávalók:
250 g csirkemáj
2 db vöröshagyma
2-3 evőkanál olívaolaj
1 db tv paprika
fűszerpaprika
só, bors

Elkészítés:
Ha fagyasztott csirkemájat veszünk, akkor vegyük ki és olvasszuk fel. Ha túl nagyok a darabok, akkor kicsit vágjuk össze. A vöröshagymát vágjuk karikákra és tegyük fel pirulni az olívaolajra. Kicsit pároljuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a fűszerpaprikát és egy kevés vizet.

Ha már a hagyma elég puha, akkor adjuk hozzá a csirkemájat. Kezdjük el pirítani és párolni. Sózzuk, borsozzuk a májat. Néha adjunk hozzá egy kevés vizet, hogy le ne égjen.

Ha már a lé elfőtt és a máj is megsült, akkor már tálalhatjuk is. Ehetjük magában, friss kenyérrel, de rizzsel vagy krumplival is tökéletes.
4 hozzászólás

Perec

12 éve, 12 napja

Imádom. Férfias kaja, jó recept.mosolygó smiley

válasz erre

Bogyó

12 éve, 12 napja

Nem szeretem...inkabb csirkecomb vagy mell.

válasz erre

pilótakeksz

12 éve, 12 napja

Én nem nagyon szeretem a csirkemájat, de párom nagyon. Én zöldséggel szoktam csinalni.

válasz erre

Linda

12 éve, 12 napja

Szeretem a csirkemájat nagyon mosolygó smiley

válasz erre