Hozzávalók:
800 g filézett csirkecomb
2 db jalapeno
1 csésze cseresznye
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
csipetnyi chili por
1 teáskanál hagyma por
2 evőkanál cseresznye lekvár
2 evőkanál Worcestershire
1 evőkanál sötét melasz
125 ml csirkehúsleves
kevés citromlé
só, bors
Elkészítés:
A jalapenot felszeleteljük és kevés olajon a cseresznyével elkezdjük pirítani. Ha már kezd a paprika puhulni, akkor a zúzott fokhagymákat is hozzáadjuk. Végül pár perc után a hagyma és chili port. Ezt követően mehet bele a lekvár, a worcestershire és a melasz, valamint a citromlé és a csirkeleves.
Az így kapott szószt forraljuk fel és főzzük alacsony lángon 10 percig. Végül egy botmixerrel simára turmixoljuk a szószt. A csirkéket mossuk meg és sóval, borssal ízesítsük, majd kevés olajon hirtelen süssük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon a szósszal megkent csirkéket 15-20 perc alatt készre sütjük. Finom fűszeres-ragacsos csirkéink lesznek.