10 °C
borús égbolt
2025. május 12., hétfő
Pongrác

Sült csirkecombok jalapeno szósszal

2016. március 18.
2.0551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a hétvége, jöhet egy kis fűszeres-csípős étel, amit könnyen elkészíthetünk és bármelyik pasit elcsábíthatjuk ezzel a szuper recepttel. A jalapeno paprika az egyik legcsípősebb fajta a világon, így ha tüzes éjszakát szeretnél, használj jalapeno-t.


Hozzávalók:
800 g filézett csirkecomb
2 db jalapeno
1 csésze cseresznye
2 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
csipetnyi chili por
1 teáskanál hagyma por
2 evőkanál cseresznye lekvár
2 evőkanál Worcestershire
1 evőkanál sötét melasz
125 ml csirkehúsleves
kevés citromlé
só, bors

Elkészítés:
A jalapenot felszeleteljük és kevés olajon a cseresznyével elkezdjük pirítani. Ha már kezd a paprika puhulni, akkor a zúzott fokhagymákat is hozzáadjuk. Végül pár perc után a hagyma és chili port. Ezt követően mehet bele a lekvár, a worcestershire és a melasz, valamint a citromlé és a csirkeleves.

Az így kapott szószt forraljuk fel és főzzük alacsony lángon 10 percig. Végül egy botmixerrel simára turmixoljuk a szószt. A csirkéket mossuk meg és sóval, borssal ízesítsük, majd kevés olajon hirtelen süssük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon a szósszal megkent csirkéket 15-20 perc alatt készre sütjük. Finom fűszeres-ragacsos csirkéink lesznek.
4 hozzászólás

zitucska

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Ohh de szuper recept.

válasz erre

monyó

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Gusztusos a kép alapján.

válasz erre

Cynthia

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Jó kis ragacsos csirke.

válasz erre

leoni

9 éve, 11 hónapja és 9 napja

Gusztusos egy étel.

válasz erre